Links en wandelingen

 

Toerisme Provincie Luxemburg   /  Quai de l’Ourthe 9 6980 LA ROCHE-en-Ardenne

www.rendeux.be  Rendeux telt 5 gemeentjes met hetzelfde  postnr.; 6987, deze vallen onder HODISTER. 

www.de-echte-ardennen.be   o.a de lijst met geplande activiteiten  in alle gemeenten in de regio.

www.toerisme-wallonie.be /wallonië is het zuidelijke deel van België waar Frans de voertaal is en in het uiterste      Oosten ,Duits

 BEZIENSWAARDIGHEDEN;  zoals:de  Burcht in La Roche,  de Grotten van Hotton, de Menhirs in Weris,

www.grottes-de-Hotton.be   www.La-Roche-en-ardenne.be

WANDELING 1  8km / ongeveer 3u

 

 Vanaf de chalet tot op de geasfalteerde weg  =de rue St. Bernadette . We volgen de weg naar boven met weids zicht op Rendeuxhet witte stipje in de verte is het kerkje van ST. Thibaut .Voorbij een eenvoudig huis onder de linde en de electriciteitscentrale , en voorbij de weg die rechts naar Cielle en La Roche loopt,dalen we af naar Marcouray , maar , voor het 1ste dorpshuis slaan we links af de velden in(kan ok door het dorp= de gele wandeling)

Aaan het 1ste kruispunt gaan we links, rug naar de kerk en vervolgens rechts naar Marcourt toe.Aan de hoek van het oud gemeentehuis wandelen we iets op degrote asfaltweg en gaan dan links de velden in.

Recht voor ons de ruine St.Thibaut en de ruine van het kasteel van de graven van Montaigu.De kerk dateert uit de XVI de eeuw!Marcourt is verbroederd met Chiroubles , 1 van de 9 gemeenten van de Beaujolais.

We komen terug op de grote baan tegenover het kasteel van de Y. M .C.A en de mooie privé huizen in Spaanse stijlen we dalen verder af naar de Ourthe .Bij het kruispunt treffen we restaurant ” la Marcourt en a. d overkant een Café-taverne die voor verfrissing kan zorgen. We blijven links wandelen langs de grote baan richting Jupille.

Na zo n 10 min. stappen komen  we bij een stenen brugje; vanonder de baan vloeit het riviertje van St. Thibaut enkele meters verderin de Ourthe .iets verder komen we bij het oude spoorwegstation , hiebij de bron die véél geruikt wodt door de dorpsbewoners en de dorstige wandelaars/toeristen. We volgen veder tot de inrit en  over het brugje in Jupille  zo terug naar huis.

 
 

WANDELING 2 naar ST.THIBAUT   =bewegwijzerd  en kan ook met de auto tot op 200m

 
 
We nemen over het brugje de rechtse afslag  naar de baan Hotton -la Roche toe.
Deze schuin oversteken en het pijltje  volgen , rechts af aan les Thieuls en meevolgen tot we het wegwijzertje de baan zien.
Rechts de veldweg in naar St. thibaut . Deze is wel verhard maar kan na regen flink modderig zijn.
Van hier is het ongeveer 2km stappen door het bos. het is een eindje maar het loont de moeite ! Eens bij de kapel is er fenomenaal zicht op de ourthevallei en de streek ! Bezoek ook de bron .

 WANDELING 3  aan het meer van NISRAMONT  13km

 opgepast ! dit is een héél mooie maar niet te onderschatten tocht.,zeker aangepast schoeisel voorzien en drankvooraad mee nemen.